Historien

HISTORIEN BAG

De to grundlæggere af virksomheden, Susanne Hesseldal og Susie Kristensen, har i over 10 år boet og arbejdet på den lille solskinsperle i Kattegat, øen Samsø.

Samsø er ud over bæredygtighed og Danmarks hyggeligste festival kendetegnet ved et særdeles højt aktivitetsniveau om sommeren, hvor tilbuddene er mange og dørene altid åbne. Til gengæld daler det samske aktivitetsniveau i takt med temperaturerne, og i vinterperiodens turistfattige måneder søger mange af øens aktører ly for frostgraderne bag lukkede butiksdøre. Men hvad med dem, der stadig har åbent? Og hvad med de turister, der alligevel kigger forbi, men ikke ved, hvor de skal gå hen? Hvad har åbent? Hvad sker der? Hvor og hvornår?

Denne forvirring var for en række år siden næsten hverdagskost for Susanne. Mens hun i Samsøs skuldersæson passede sin designbutik, blev hun ofte besøgt af forvirrede turister, der gang på gang havde mødt lukkede døre og mangel på aktivitetsinspiration. Som den venlige sjæl, hun er, ringede hun ø og rige rundt for at kunne svare på sultne og rastløse turisters uendelige spørgsmål om hvad, hvor og hvornår.

Det var i netop denne cocktail af uvidenhed og frustration, at Susanne første gang øjnede behovet for at skabe en serviceplatform, hvor aktiviteter og åbningstider samles ét sted.

I samme periode havde programmør og folkeskolelærer, Susie, lige afsluttet sin barsel og sad i et kontorfællesskab, mens hun bloggede for Politikens Bagsiden og arbejdede med at lave hjemmesider på freelancebasis. Susanne tyede straks til professionel vejledning her, og kontorfællesskabet flyttede ud i hendes tv-stue. Susie lavede hurtigt første udkast til OPEN2DAY.DKs åbningstidsvisning, og møder med potentielle kunder og brugere kunne gå i gang.

I 2010 tog idéen så de første spæde skridt mod virkeligheden. Med Susanne som idémager og  Susie som programmør indgik de to et fast samarbejde og etablerede virksomheden InfoPeople. Siden da har virksomheden gennemgået både navneforandring, konceptudvikling og optimering, og i dag omfatter OPEN2DAY.DK tre fastansatte, to praktikanter, en bestyrelse og seks faste destinationer - med flere undervejs.

OPEN2DAY.DK er en effektiv og enkel digital service, der er relevant i både sommer- og vintersæsonen, og som har værdi, hvad enten man er lokal, turist eller erhvervsdrivende.

Og så er det i bund og grund bare en hamrende god service, som alle destinationer i landet vil kunne drage nytte af.

 

 

 

 

Åbningstider